Rulada de pandispan cu ananas si cocos
-
Ingrediente
Aluat de pandispan:
4 oua
100 gr zahar
1 plic zahar vanilinat
100 gr faina
25 gr amidon
60 gr fulgi de cocos
Crema si ornat:
1 conserva rondele de ananas (340 gr)
400 ml frisca
1 plic intaritor de frisca
100 gr fulgi de cocos
cirese confiate
-
Mod de preparare
Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava
cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos
si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga
la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din
cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se
inglobeaza.
Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.
Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat
cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza
pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece
nu l-am intins uniform).
Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga
ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se
lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza
50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.
Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.
Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se
spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu
nu am avut) si fulgi de cocos .
Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu