Ingrediente pentru aluat
- Făină 200g
- Gălbenuș de ou 2
- Unt 100 gr
- Zahăr 100g
- Sare 1 vârf de cuțit
Pentru umplutura
- Ricotta 500 gr
- Zahăr 100g
- 5 oua
- 1 albuș de ou
- Coaja de portocala - 1
- Fructe confiate 50 g
- Stafide 100 gr
- Rom sau esenta de rom- 1 lingura
- Migdale 100 gr
Facilitate
- Cuptor de hârtie / cuptor / Sieve / Mold
Pregătire
Pregătiti, în primul rând aluatul care va avea nevoie de aproximativ 30 de minute de odihnă în frigider.
Frământați ingredientele enumerate pentru aluat până untul este complet absorbit de amestec.
Formează o minge, înveliți cu folie și se păstrează în frigider intr-o punga de plastic.
Puneti ricotta într-un castron destul de mare.
Puneti apoi zaharul peste ricotta, fructele confiate, un praf de sare și ouăle continuă sa amestecati cu o lingura de jos în sus.
Aromati amestecul cu coaja de portocala si rom.
În acest moment încorporat în umplutura de brânză ricotta stafidele și
migdalele, se amestecă ingredientele mereu cu o lingura de jos in sus.
Ungeti cu unt o matriță cu balama cu laturile mari și intindeti aluatul pe ea ,
străpungeti stratul de aluat cu dinții de la o furculiță ce este pe margini și pe
fundul matriței.
Se toarnă umplutura de branza în formă și punem în cuptor la 180 ° C timp de aproximativ 45 minute.
Dupa ce sa copt se lasa sa se odihnească timp de 5 minute, apoi scoateți balamaua din matriță și scoateți prajitura.
Se presara deasupra cu mult zahăr pudră.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu