Ingrediente
- Migdale albite - 300 gr
- Ciocolata neagra 300 gr
- Unt 250 gr
- Zahăr 200g
- 5 oua
- Sare 1 vârf de cuțit
- Cireașa de zahăr după gust
- Fulgi de migdale dupa gust
Pregătire
Puneti migdalele pe o foaie de copt intr-un singur strat și le puneti la
prajit in cuptor la 200 ° C timp de două minute, sau până când încep să
devina maro. De asemenea, le puteți face într-o tigaie.
Să lasa migdalele se se răcească, apoi se toaca grosolan.
Într-o cratiță, se topește ciocolata cu untul într-un cazan dublu (poate cu microunde); scoate tava de la căldură și lăsați amestecul la racit, amestecand ocazional.
Seprati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, adăugând un vârf de cuțit de sare, apoi le puneti în frigider.
Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul este lumina și pufos.
Se amestecă ușor amestecul de ciocolată, unt și migdale tocate cu galbenusurile montate.
Puneti albușurile de ou în amestec, amestecând de jos în sus nu pentru a elimina compus.
Căptușiti cu hârtie de copt o matriță de 24 cm în diametru, iar apoi ungeti cu unt si tapetati cu faina și se toarnă amestecul.
Coaceți la 180 ° C timp de aproximativ o oră (verificați întotdeauna cu testul scobitoare).
Scoateți din cuptor și lăsați tortul rece, apoi scoateti și puneți pe o tava pentru prajituri.
Inainte de servire, se presara cu o multime de zahar si cateva migdale fulgi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu