Tarot

duminică, 5 aprilie 2015

Cheesecake cu ricotta si pere

 










Ingrediente pentru o matriță 22:
200 g de biscuiti
50 de grame de migdale
80 g unt

500 g brânză ricotta
100 de grame de zahăr pudră
400 g de pere
Miere 1 lingura
Suc de lamaie 1 lingura
Unt 1 lingura
200 ml de smântână

Mod preparare:

 Zdrobiti biscuitii împreună cu migdalele
Adăugați untul și se amestecă bine împreună, apoi se toarnă într-o tava de tort și se aseaza
 bine pentru a crea baza. Puneti în frigider si lasati să se răcească timp de 30 minute.
Intre timp se prepara perele, curatati coaja, scoateți semințele și le taiati în bucăți
 mici, le puneti intr-o cratita cu fundul gros, împreună cu un buton de unt, o lingura de
miere si o lingura de suc de lamaie
Gatiti perele acoperite cu un capac timp de 15 minute, amestecand ocazional. De îndată ce
acestea sunt moi, opriți căldura și lasati sa se raceasca.
Într-un castron frecati împreună ricotta cu zahăr pudră.
Adăugați perele cand s-au racit și se amestecă
Frecati smantana și incorporati ușor la crema ricotta.
Pune crema de brânză și perele, pe baza de biscuiti
Nivelati umplutura cât mai mult posibil
Decorati cu bucatele de pere si tineti tortul la frigider timp de 3 ore.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu