vineri, 10 aprilie 2015
Pandispan pufos cu cacao
Ingrediente:
8 oua
8 linguri de ulei
2 cani de zahar(cana are 250 ml)
2 cani si un sfert de faina
16 linguri apa
1 plic si jumatate praf de copt
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
2-3 linguri de cacao
Mod preparare:
Separati albusurile de galbenusuri.
Albusurile le bateti spuma tare cu un praf de sare,adaugati o cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile se freaca cu uleiul,dupa care se pune cealalta cana de zahar si 8 linguri de apa fierbinte..
Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca usor.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adugam treptat in compozitia de albusuri si galbenusuri,amestecand usor pana se incorporeaza.
Impartiti compozitia in doua vase,iar intr-unul punem cacao si amestecam pana se incorporeaza.
Pregatiti doua tavi de chec cu foaie de copt,
Luati o tava si puneti jumatate din aluatul alb si apoi cel cu cacao,repetati procedura si cu cealalta tava.
La final faceti amestecati aluaturile in tavi,facand un model cu un bat de frigarui,sau cu furculita(depinde ce aveti la indemana)
Bagati la cuptorla foc mic spre potrivit, in jur de o ora sau pana se rumeneste bine deasupra ,gratarul de la aragaz fiind in mijloc.
Nu deschideti cuptorul mai devreme de 20 de minute.
Pofta buna!
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu