Ingrediente
300 g ciocolata neagra
100 g zahar
100 g unt
100 g unt
5 oua
2 linguri faina
2 linguri faina
1 lingura pudra de cacao neindulcita
1 lingura rom
cireasa de zahar dupa gust
unt pentru uns tava
faina pentru tapetat tava
nuci pentru decor-dupa gust
1 varf cutit sare
Pregătire
Taiati ciocolata si untul in bucati mici si topiti pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se separă de albușurile de ou de galbenusuri.
Punem zahărul și romul peste galbenusuri si frecam până când amestecul este luminos și pufos; adaugam faina cernuta si cacao si amestecam.
Incorporam ciocolata topita treptat și se amestecă până când amestecul devine omogen.
Bateti albusurile cu sarea, le încorporam în aluat și se amestecăm de jos în sus pana se omogenizeaza compozitia.
Ungeti cu unt și tapetati cu făină o matriță rotundă de 20 cm,se toarnă aluatul, se niveleaza si se coace la 160 ° C timp de 40 minute.
Când este facut, tortul trebuie sa fie usor umed în centru.
Lasam sa se raceasca tortul , se presara cu zahar pudra cernut, si se decoreaza cu fulgi de ciocolata si nuci.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu