duminică, 5 aprilie 2015
Tort bufnita de ciocolata
Ingrediente
unt 325g
325g de ciocolată simpla
Extract de vanilie 2 lingurite
325g faina neteda
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
450g zahăr brun
5 oua mari
300ml Smântână acrita
Pentru glazura
250g unt
350g zahăr pudră , cernut
50g cacao , cernuta
2 linguri Lapte
Decoratiuni
8 butoane gigant ciocolată albă
2 cutii butoane ciocolată cu lapte
2 baruri Flake ciocolata
60g marțipan galben
125g ciocolata ambalaj biscuiti deget
Lumanari ( opțional )
scris glazură ( opțional )
Metodă
Se incalzeste cuptorul la 160 ° C / 140 ° C ventilator / gaz 4. linie de bază o rundă
20cm și o 18cm pătrat tort staniu.
Pune untul și ciocolata într-o cratiță și se amestecă la foc foarte blând până se topeste
și este netedă. Luati de pe foc și se amestecă cu extract de vanilie.
Se cerne faina, praful de copt și bicarbonat de sodiu intr-un castron mare. Adăugați
zahărul,
. Bateti împreună ouale cu smântâna acrita și se toarnă peste amestecul de faina.
Adauga ciocolata topita si se amesteca toate bine împreună pana se omogenizeaza.
Împărțiți amestecul în mod egal și se coace în cuptor timp de aproximativ 55 minute - 1
oră. O modalitate buna de a verifica dacă amestecul este împărțit în mod egal este de a pune
un băț cocktail în fiecare amestec și nivelurile trebuie să fie aceleași.
Pentru a face glazura, pune untul intr-un castron si se bate pana devine o crema.
Adăugați zahărul pudră și cacao si se bate bine. Adăugați laptele să se amestece într-o
consistență moale.
Pentru a asambla, pune tortul rotund pe o placă mare de lemn sau tavă (tort va trebui
să fie servit pe această). Așezați vasul de tort rotund de pe blatul pătrat cu diametrul de 12cm de
la o margine și se taie în juru marginea. Se scoate piesa mai mica si la un capăt
de tort rotund pentru a reprezenta urechi.
Folosind rămășițele pătrat tort tăiate aproape în jumătate pentru a da o forma alungită
(pentru gard) și un cerc semi (pentru aripi). Puneți alungite în partea de jos a tortului
bufniță. Taie cercul semi jumătate orizontal pe centru. Aranjați o bucată de fiecare parte a
tortului rotunde pentru a face aripi.
Puneti glazura unt peste tot tortul. Tăiați barele fulgi în bucăți mici și aranjati pe
flancuri pentru a reprezenta pene. Păstrați firimiturile fulgi. Aranjați butoane de
ciocolata lapte peste corp. Publicați degetele de ciocolata de pe tort de jos pentru a
face gard. Folosind o furculiță, marcati glazură de a face urechile bufniță. Utilizați
firimiturile fulgi pentru a face o formă între urechi ca un "vârf văduvă". Aranjați
butoanele ciocolată albă în două cercuri pentru a face ochii și puneți un buton ciocolată cu
lapte în centrul fiecărui. Utilizați o treime din marțipan pentru a forma un cioc și de a
folosi marțipan rămas să fac două picioare.
Așezați lumânările din partea "gard", a tortului. Puteți, de asemenea forma numele unui
copil sau a unui mesaj pe gard, folosind scrierea glazură.
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu