Tarot

duminică, 26 aprilie 2015

Strudel cu mere

Strudel alle mele

Ingrediente

  • 1 pachet aluat pentru ștrudel.

Pentru umplutura

  • 600 g di mele
  • 50 g de zahăr
  • 50 g de pesmet 
  • 40 g stafide
  • 20 g de nuci de pin
  • 2 linguri rom
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 50 g de zahăr
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

Pentru finisare

  • 1 ou pentru periere
  • zahăr pudră.

Pregătire

În timp ce restul patiserie în frigider, se prepară strudelul de umplere.
Curatati merele de cojaja  și  se taie în felii și se caleste cu zahăr timp de 5 minute.
Se amestecă cu pesmetul, stafidele, nucile de pin, romul, vanilie, zahăr, scorțișoară și lămâie coaja.
Intindeti aluatul pe o placă de patiserie va avea până la dimensiunea de 40x25 cm.
Pune aluatul pe o coală de hârtie pergament.
Se întinde umplutura de mere in centrul aluatului.
Perie ușor marginile libere de umplere cu unt și închideți strudelul.
Pune strudelul pe o tava cu foaie de copt sau intr-o tava de paine/cozonac  cu hartie de copt.
Perie ștrudelul obținut cu oul bătut și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 ° C timp de 45 minute.
Se presara, dacă vreți, cu zahăr pudră și se servește.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu