Pentru baza
- 140 g de biscuiti (tip digestiv)
- 50 ml de unt topit.
Pentru umplutura
- 630 g brânză cremă (cum ar fi Philadelphia)
- 125 g de zahăr
- 15 g făină 00
- 1 linguriță rasă de lămâie coaja
- 1 lingurita coaja de portocala rasă
- 2 oua
- 1 Gălbenuș de ou
- 1 lingurita vanilie (sau o lingurita de extract de vanilie)
- 25 ml de frișcă.
Pregătire
Pentru baza de:
Zdrobiti biscuitii,peste ei adaugati untul topit si se amesteca.
Zdrobiti biscuitii,peste ei adaugati untul topit si se amesteca.
Ia-o matriță cu balama 20 cm și 7,5 cm, cu laturi înalte și tapetata pe partea de jos cu hârtie de patiserie.
Întindeți compoziția de biscuiți și unt pe fundul cofrajului și la dati frigider.
Pregătiți
umplutura:
Într-un mixer puneti brânza, zahărul și coajă de citrice si mixati la viteză medie-mare, până când amestecul este neted, aproximativ 3 minute.
Într-un mixer puneti brânza, zahărul și coajă de citrice si mixati la viteză medie-mare, până când amestecul este neted, aproximativ 3 minute.
Se adauga făina,frisca si se amesteca.
Adăugați ouăle și gălbenușurile întregi, cate unu ,si se bate după fiecare adăugare.
Adaugati si vanilie in crema.
Se toarnă amestecul peste baza si stabilizati la suprafață.
Se
coace timp de 10 minute la 260 ° C, apoi se reduce la 100 ° C și se
coace până când suprafața este rumenita și umfla ca sufleu,
aproximativ 60 minute.
Lasati să se răcească în matriță și, ulterior, pe o grilă timp de 2 ore.
Se acoperă cu folie de plastic si bagati la frigider pentru cel putin 6 ore inainte de servire.
Decoreati cum doriți cu decoratiuni caramel.
Pofta buna !
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu