Tarot

sâmbătă, 18 aprilie 2015

Tort umplut cu crema de smantana si iaurt cremos




    200 gr Amidon
    200g zahar pudra
    100g Unt
    6 oua
    1 lingura Coaja de lamaie rasa
    Unt
    100 ml lapte
    Faina
    1 vârf de cutit Sare

Pentru crema si decorare:

    250 ml Smantana proaspata
    250 gr Iaurt natural gros
    130 gr zahar pudra vanilat
    8 gr gelatina
    3 linguri Suc de portocale
    1 lingurita Extract de vanilie


Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o matrita de 24 cm în diametru.
Într-o cratita mica topiti untul.

Pregatiti blatul:
Mixati albusurile de ou spuma tare cu un vârf de cutit de sare.
Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul este lucios si pufos.
Adaugati untul în bucati mici si se mixati in continuare.
Cerneti faina si se adauga la amestecul de oua amestecând usor.
Se adauga albusurile de ou în amestec, amestecând usor de jos în sus.
Adaugati amidonul  si, în final laptele.
Se toarna în vasul de cuptor si se coace în cuptorul preîncalzit timp de aproximativ 30 de
minute.
Scoateti tortul si apoi lasati sa se raceasca pe un gratar de sârma.
Pregatiti crema.
Împreuna într-un castron se pun iaurtul, 1/2  de ceasca de smântâna, jumatate din zaharul
pudra si vanilie si se amesteca cu o lingura pâna devine o crema.
Puneti gelatina la macerat în apa rece timp de 5 minute. Se încalzeste sucul de portocale,
 adaugati gelatina drenata si stoarsa si se amesteca pâna se dizolva.
Se adauga gelatina la crema de iaurt.
Amestecati smantana ramasa cu 40 g de zahar pudra si se amesteca cu crema.
Se taie tortul în doua discuri, puneti crema de smântâna si iaurt si puneti cealalta felie de
 tort.
Acoperiti marginea tortului cu o banda de folie de aluminiu (puteti utiliza, de asemenea,
marginea matriei folosite pentru a gati tortul) si lasati sa se intareasca pentru aproximativ
 o ora într-un loc racoros. Inainte de servire, scoateti banda de aluminiu si se presara cu
zahar pudra ramas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu