Pentru baza
- 110 g biscuiti cu crema de ciocolata (ca Ringo) tocate
- 50 ml de unt topit.
Pentru umplutura
- 750 g cremă de brânză (cum ar fi Philadelphia) dedurizată
- 150 g de zahăr
- 2 lingurite vanilie (1 lingurita de extract de vanilie)
- 60 g de ciocolata neagra topita si racita
- 60 g ciocolată albă topita si racita
- 120 g de piure de capsuni.
Pentru decor
- 90 g de ciocolata neagra
- 30 g de unt.
Pregătire
Pentru crusta:
Într-un castron se amestecă biscuitii zdrobiti cu untul topit.
Luati o matrita de matriță 20cm tapetata pe partea de jos cu hartie de copt si se raspandeste compusul de biscuiti fara, sapasati ușor pe partea de
jos si dati la frigider.
Pentru
umplutura:
într-un mixer puneti, brânza topită și zahărul la
viteză medie-mare, până când amestecul este neted, aproximativ 3 minute.
Se adauga vanilie si se amesteca.
Împărțiți amestecul în trei părți egale. Adauga ciocolata neagra la prima parte, ciocolată albă la a doua parte și piureul de capsuni la ultima parte.
Dacă
prin adăugarea de ciocolata topita, amestecul este zgrunțuros, acesta
se încălzește în cuptorul cu microunde ușor pentru omogenizarea
întregului.
Se toarnă amestecul de ciocolată rece,in tava, peste baza, se niveleaza si se pune în frigider timp de 5 minute.
Se presara, apoi aluatul cu ciocolată albă care acoperă în întregime stratul de ciocolata neagra; bagati la frigider pentru inca 5 minute.
În cele din urmă, răspânditi amestecul de capsuni peste ciocolata albă.
Tineti in frigider pentru cel puțin 6 ore înainte de servire și decorare.
Decorati dupa gust cu ciocolata topita și / sau căpșuni.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu