Tarot

miercuri, 1 aprilie 2015

Prajitura cu bezea si gem




Ingrediente:
–         100g unt
–         500g zahar pudra
–         200g faina
–         50 g cacao
–         1 praf de copt
–         4 oua
–         100 ml lapte
–         400g gem de caise sau prune (sa fie mai tarisor)
Mod de preparare:
    Untul se freaca cu 250 g de zahar pudra si se adauga pe rand cele 4 galbenusuri. Se pun apoi pe cacaoa, faina, praful de copt si laptele. Aceasta compozitie se pune intr-o tava (ceva mai mica decat tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt.
Compozitia este densa si se intinde  un pic cam greu dar cu paleta buna se rezolva problema. In cuptorul incins la 180 g se introduce tava si o tinem pana cand compozitia este coapta mai bine de jumatate( cam20 de minute).
In timpul asta batem albusurile cu 250 g zahar pana se intaresc.
Scoatem tava din cuptor,  intindem gemul pe toata suprafata iar deasupra punem bezeaua. Dam tava iar la cuptor pana se intareste bezeaua. De preferat este sa lasam tava in cuptor si dupa ce l-am oprit. Atunci bezeaua se intareste frumos.
Cand prajitura este rece o taiem cu un cutit pe care il inmuiem in apa fierbinte.
Sper ca v-am convins. La noi in famile este dorita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu