Tarot

luni, 6 aprilie 2015

Panglica bicolora











Ingerdiente:

550 de grame de făină
250 ml de lapte
1 ou
60 g unt
100 de grame de zahăr
15 grame de drojdie
Miere 1 lingurita
40 de grame de cacao


Mod preparare:

Se dizolvă drojdia în lapte, apoi se adaugă o linguriță de zahăr și una de miere și se
amestecă
Se adauga faina
Se amesteca totul bine apoi se adauga untul moale, oul și zahărul
Se framanta aluatul până este neted și omogen
Se împarte în două părți egale
Intr-o parte dintre cele două aluaturi se adauga cacao si se framanta, pentru a dizolva
se adauga o lingura de lapte,si framantati in continuare până când amestecul este de culoare maro
Pune aluaturile separat să crească timp de 30 minute
Intindeti acum cele două aluaturi si taiati două dreptunghiuri egale
Suprapune cele doua dreptunghiuri si le potriviti împreună
Se taie în 3 fâșii egale dreptunghiular
Intoarceti una dintre benzi suprapuse cu partea alba in sus si celelalte doua le lasati cu partea alba jos.
Banda alba trebuie sa fie la margine(nu in mijloc) 
Le lipiti la varf ca la impletit,la o distanta de cativa centimetri.
Începeți sa impletiti cele trei dungi
Dacă ramane un pic de aluat puteti face cu el mici decoratiuni care urmează să fie aplicate
pe brioșe cu un pic de lapte. Acum pune panglica să crească timp de 2 ore și jumătate
Odată crescuta, ungeti panglica cu un pic de lapte.
Coaceți în cuptor la 180 de grade și se coace timp de 20 minute
Lasati sa se raceasca inainte de a taia felii si serviti
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu