sâmbătă, 18 aprilie 2015
Gogoasa cu mere
Ingrediente
2 soiuri de mere de aur
3 oua
100 de grame de lapte
80 g unt
190 de grame de zahar
260 de grame de faina 00
15 g praf de copt
sucul de la o lamaie
zahar pudra
scortisoara
Procedura
Merele se curata de coaja si se taie unul felii subtiri si celalalt în cuburi mici.
Puneti-le intr-un castron si se acoperiti-l cu sucul de lamaie si 3 linguri de zahar.
Intr-un castron se bat ouale cu un tel împreuna zaharul ramas.
Se adauga laptele si untul topit, apoi faina cernuta cu praful de copt.
Ungeti cu Unt o matrita inel de 24 centimetri în diametru si se pune pe partea de jos feliile
de mere drenate.
Se scurg merele cuburi de lichidul emis în macerare, apoi se adauga aceasta in amestec, se
amesteca si se dozeaza în matrita pentru a acoperi feliile de mere.
Se distribuire acestea uniform cu o furculita.
Se coace la 180 de grade pentru 40 de minute, se lasa sa se raceasca apoi se transfera pe
un vas de servire.
Se amesteca 3 linguri de zahar pudra cu vârful de o lingurita de scortisoara pudra si se
decoreaza cu acestea suprafata de gogoasa.
Pofta buna!
Etichete:
dulciuri,
gogoasa cu mere,
lamaie,
lapte,
unt
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu