Tarot

miercuri, 1 aprilie 2015

Cornulete de post cu bors

 

Ingrediente pt.2 tavi
–         150ml ulei
–         100ml bors
–         25g drojdie
–         350-400g faina
–         un praf sare
–         1lingura coaja de lamaie rasa, vanilie sau apa de trandafiri
–         rahat sau magiun pt. umplutura
–         zahar pudra pt. pudrat
Mod de preparare:
Amestecam uleiul cu borsul, praful de sare, mirodeniile  si drojdia dizolvata cu un strop de apa calda. La sfarsit adaugam faina si obtinem un aluat un pic uleios si potrivit de tare.
Lasam aluatul la dospit cca. 30 de minute.
Pe o planseta de lemn presarata cu faina intindem aluatul si taiem triunghiuri nu foarte mari. La baza triunghiului punem umplutura si rulam formand cornuletul.
Ele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180grade, timp de 20-25min.
Cat sunt fierbinti se tavalesc bine in zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu