sâmbătă, 18 aprilie 2015
Tort cu crema de cafea
Ingrediente:
250 gr Faina
180 gr Amidon
100g Unt
6 oua
225 gr Zahar
½ plic Praf de copt
100 ml lapte integral
Unt pentru uns tava - q.s.
Faina pentru tapetat tava - q.s.
Pentru umplutura:
250 ml Lapte
150g Zahar
30 g Ciocolata neagra
5 Galbenusuri de ou
1 ceasca Cafea tare
1 lingura faina 00
vanilie
Pentru decor:
3 linguri zahar pudra Vanilat
2 linguri Chips-uri de ciocolata
1 lingurita Cafea instant
Facilitate
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C
Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm în diametru.
Pregatiti blatul:
Mixati de albusurile de ou spuma tare cu un vârf de cutit de sare.
Separat mixati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul este lucios si pufos.
Adaugati untul în bucati mici si mixati.
Cerneti faina,amestecata cu praful de copt si se adauga la amestecul de galbenusuri
amestecând usor.
Se adauga albusurile de ou în amestec, amestecând usor de jos în sus.
Adaugati amidonul si, în final laptele.
Se toarna în tava unsa cu unt si presarata cu faina si se coace în cuptorul preîncalzit timp
de aproximativ 30 de minute.
Opriti tortul si lasa sa se raceasca pe un gratar de sârma.
Pregatiti umplutura:
Se amesteca galbenusurile de ou intr-o cratita cu zaharul si se adauga faina cernuta.
Adaugasi laptele si vanilia amestecand constant cu un tel.
Pune tigaia de pe foc si se fierbe pana se ingroasa, amestecand constant.
Pune în apa sa se înmoaie gelatina.
Odata gata crema, se pune într-un castron, puneti gelatina, ciocolata si cafeaua instant;
se amesteca bine.
Se taie tortul în doua discuri egale si puneti pe partea de jos crema de cafea.
Puneti al doilea disc de aluat si se presara cu zahar pudra.
Decorati cu bombonele de ciocolata , daca se doreste.
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu