marți, 24 martie 2015
Briose cu crema de lamaie sau jeleu de portocale
Ingrediente:
Aluat briose
2 oua
2 cani de zahar
1 cana de ulei
2 cani de lapte
4 cani de faina
1 plic praf de copt
esente
Crema de lamaie:
175 g zahar pudra
sucul de la 2 lamai
2 oua
110 g unt nesarat,taiat in cuburi
Jeleu de portocale:
400 ml suc de portocala proaspat stors,dar in acest caz,
folositi deindata ,ca sa nu va iasa
jeleul amar,sau suc la cutie,dar
micsorati cantitatea de zahar
3 linguri zahar pentru jeleu
50 g coaja de portocala confiata dupa gust
Mod preparare:
Incepem cu crema de lamaie:
Se pune zaharul pudra cu zeama de lamaie intr-un castron mare,se adauga ouale,untul,si se amesteca imediat.Asezati castronul pe baie de aburi,avand grija sa nu atingeti vasul de apa.Continuati sa amestecati pana cand amestecul s-a ingrosat,apoi se lasa la racit.
Jeleu de portocale:
Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar,cand incepe sa fiarba adaugati coaja confiata,daca vreti.Lasi pana se ingroasa compozitia si o dai la racit.
Aluat briose
Cele 2 oua se bat cu telul si se omogenizeaza cu 2 cani (sau cesti dar sa fie de aceeasi masura la toate)
de zahar,apoi incorporam uleiul pana se omogenizeaza,adaugam si laptele,amestecam pana devine omogen,punem esentela si adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam de sus in jos pana se incorporeza bine.
Luam tava de briose si punem in forme o lingura de aluat,apoi o lingurita si jumatate de crema si punem iar aluat peste crema pana la baza formei.
Mi au iesit in jur de 26 de briose,si in unele am pus crema de lamaie,in altele am pus jeleu de portocale.
Pentru ca imi mai ramasese un pic de aluat am pus o lingurita de cacao ca mi-a zis baietelul ca vrea si cu cacao si au mai iesit 2 briose numai pentru el.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu