Tarot

marți, 24 martie 2015

Fursecuri tiramisu

 

 Ingrediente:

Blatul:
50 g unt, tăiat zaruri, 90 g zahăr pudră, cernut, 1 ou, 50 g făină.
 Crema:
150 g mascarpone, 1 lingură de rom (sau poate coniac), 1/2 linguriță de nes, 1 lingură de zahăr brun,
plus, pentru decor,
75 g ciocolată albă, 1 lingură de lapte,
cam 2 linguri de ciocolată neagră, dată pe răzătoare.


 Mod de preparare:

Mai întâi crema, să ne luăm de-o grijă. Dizolvați nes-ul în rom, turnați lichidul obținut peste mascarpone, adăugați bine zahărul și frecați totul. Acoperiți cu folie și puneți crema la frigider.
Pentru fursecurile propriu-zise, frecați untul spumă, împreună cu zahărul. Adăugați oul, bătut înainte, omogenizați, adăugați cu grijă făina și bateți cu un tel până când s-a incorporat perfect.
Încălziți cuptorul la 200ºC. Tapetați tava cuptorului cu pergament (hârtie de copt). Puneți aluatul într-un poș (cu o dulie fără model) și puneți pe foaie 28 de grămăjoare, având grijă să lăsați puțin spațiu între ele.
Coaceți fursecurile 6-8 minute (până când vedeți că se auresc un pic pe margini). Scoateți-le și lăsați-le să se răcească.
Topiți ciocolata albă împreună cu laptele (la bain-marie). Când se topește, amestecați bine, ca să fie amestecul fluid.
Lipiți, în fine, fursecurile, două câte două, lipindu-le cu crema de mascarpone. Turnați cu grijă un pic de ciocolată topită peste fiecare, presărați ciocolata rasă și cu asta basta.
Serviți imediat sau, dacă nu se poate, trebuie să țineți fursecurile-tiramisu la frigider (din cauză de mascarpone) până în momentul în care le veți pune pe masă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu