Cozonac cu branza de vaci si crema de nuci
Pentru aluat:
250 g smantana groasa
150 g unt
1 ou
1 praf de copt faina cat cuprinde,ca sa iasa un aluat de consistenta potrivita(cca 400 g)
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
1 galbenus
100 g zahar pudra
Pentru crema:
250-300 g nuci
2 linguri zahar
2 linguri smantana
Mod preparare:
Amesteci smantana cu untul,adaugi oul batut,praful de copt si faina,cat cuprinde,ca sa obtii un aluat potrivit de moale.Tai o bucatica din aluat pentru colacul de deasupra.Restul aluatului il tai in 3 bucati egale.Din fiecare intinzi o foaie rotunda,cat este forma mai mare.Fiecare foaie de aluat o ungi cu crema obtinuta din nucile macinate,amestecate cu zahar si smantana.Peste ultima foaie intinzi si branza amestecata bine cu zaharul si galbenusul.Din restul de aluat faci doua fitile,pe care le impletesti si le pui pe marginea formei de copt.Coci la foc tare cca 35 de minuta,dupa care scoti cozonacul din cuptor.
Mai lasi sa stea 10 minute in forma si apoi il scoti cu atentie,ca sa nu se rupa,dupa care il asezi pe o farfurie de tort.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu