INGREDIENTE
- Blat de vanilie:
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 4 linguri zahar
- 1 lingura apa fierbinte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- jumatate lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- Blat cu nuca:
- 3 oua
- 3 linguri nuca macinata
- 1 lingura faina
- 4 linguri zahar
- 1 lingura apa fierbinte
- jumatate lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- Crema de vanilie:
- 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
- 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
- 240 ml lapte
- 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
- Sirop:
- 1 ceasca zahar
- 2 cesti apa
- 2 lingurite esenta de rom
- In plus:
- nuca macinata
- stafide
- ciocolata
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:
Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.
Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
Amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.
Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.
Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.
Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.
Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.
Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.
Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.
Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.
Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi taiem si servim.
Pofta buna!
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.
Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
Amestecam usor cu o spatula.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.
Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.
Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.
Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.
Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.
Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.
Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.
Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.
Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.
Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
A doua zi taiem si servim.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu