Tarot

joi, 26 martie 2015

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii


Ingrediente:
  • pentru aluat -10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • 1 plic de amoniac stins cu otet
  • 500 g faina
  • pentru compozitie – 5 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ulei
 
Instructiuni:
Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute. Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu