Ingrediente Gogosi cu miere
600 gr faina,3 linguri pline cu miere,
1 cub drojdie proaspata,
1 lingurita coaja rasa de lamaie,
1 praf sare,
150 ml apa calduta.
Mod de preparare Gogosi cu miere
- Intr-un vas amestecam : mierea, apa calduta, drojdia proaspata si maruntita, praful de sare si coaja de lamaie . Adaugam treptat faina si amestecam pana se incorporeaza.
- Lasam aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul, cam 35-45 min.
- Aluatul crescut se intinde intr- o foaie de cca 1 cm grosime.
- Taiem gogosile cu o forma rotunda sau pahar (diametru 6-7 cm) si le lasam sa creasca cca 30 de min, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins.
- Puteti resara deasupra nuca macinata(dupa preferinta fiecaruia)
- Le scoatem pe un servet absorbant pentru a indeparta surplusul de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu