Tarot

joi, 26 martie 2015

Prajitura Boema


boema_1_398x600
Ingrediente:
blat

6 oua
200 g zahar
50 ml ulei
50 ml apa
200 g faina
1 lingura cacao
1/2 praf de copt

pentru crema

2 oua intregi
200 g zahar
50 g cacao
200 g margarina cub
sirop
1/2 litru apa
150 g zahar
1 esenta de rom

glazura

150 g ciocolata de menaj
200 ml frisca lichida
Mod preparare blat:
Bati albusurile spuma,iar separat galbenusurile le freci bine cu zaharul,apoi adaugi uleiul,apa,praful de copt si faina.Incorporezi spuma de albusuri si dai amestecul la cuptor timp de 30 de minuta.Dupa ce s-a racit blatul,il tai in doua.
Crema:
Pregatesti crema pe baie de aburi.Amesteci toate ingredientele,pana se ingroasa ca o smantana.Pe urma lasi la racit.Separat,freci margarina cub si o amesteci cu compozitia pregatita pe aburi(racita putin)
Insiropezi blatul cu siropul facut din 1/2 litru de apa,zahar si esenta de rom.
Glazura:
Amesteci ciocolata de menaj si frisca lichida,pe foc mic.
Tai prajitura in bucati mai mari.Rezulta aproximativ 15 bucati potrivite,iar pe fiecare bucata pui frisca si,suplimentar,o bomboana decorativa.
Tava in care am facut retete are diametrul 25/35 cm.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu