Tarot

sâmbătă, 28 martie 2015

Prajitura cu mure


Timp de gătire 60 Minute
Complexitate Medie
  • Ingrediente

    Ingrediente pentru 18 bucati:
    Blat:
    6 oua
    5 linguri rom
    180 g. zahar
    200 g. faina de hrisca
    2 pliculete de zahar vanilat
    2 lingurite praf de copt
     
    Umplutura:
    10 g. gelatina
    500 g. mure
    750 g. branza de vaci
    5 linguri miere
    2 pliculete de zahar vanilat
    sucul si coaja de la 2 lamai
    400 ml. frisca
    1 plic Tort Gelee
    250 ml. suc de visine
  • Mod de preparare

    Blatul
    Tapetam cu hartie de copt o tava pentru prajituri. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar si zahar vanilat. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.
    Umplutura
    Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamaie: Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.
    Finisare
    Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Eu n-am avut destule mure si am pus si afine. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da la fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee. Glazura se aseaza usor cu lingura peste fructe. Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Dupa 2 ore se indeparteaza cu grija cadrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu