Tarot

joi, 26 martie 2015

Prajitura delicioasa cu doua creme


20150316_110645
Ingrediente:
pentru foi

250 ml ulei
500 g zahar
2 oua
3/4 cana apa
1 lingurita amoniac
1 kg faina sau cat cuprinde pentru a putea intrinde foi

pentru caramel

250 g zahar
200 g nuca macinata
50 g stafide
100 ml lapte
150 g margarina

pentru crema alba

1 kg smantana
150 g zahar pudra
250 g nuca pralinata si macinata

Mod preparare foi:
Topesti 250 g zahar,apoi stingi cu apa si mai fierbi 5 minute.Lasi sa se raceasca.
Separat,,freci ouale cu 250 g zahar si cu uleiul.Pentru acest amestec torni siropul racit ,amoniacul stins in zeama de lamaie si faina.Coca rezultata o lasi la rece cateva ore,apoi o imparti in 4.Din fiecare parte intinzi cate o foaie cat tava de aragaz.
Coca rezultata de la ajustarea foilor o coci separat,apoi o faramitezi si o cerni,urmand sa o folosesti la ornarea prajiturilor.
Crema caramel:
Caramelizezi zaharul,adaugi nuca si stafidele,apoi laptele.Mai fierbi catvea minute si adaugi margarina.
Crema alba:
Bati smantana cu 150 g zahar pudra si adaugi nuca pralinata.
Asamblare:
Pe prima foaie de la baza pui crema alba,pe a doua crema caramel,pe a treia crema alba,iar pe a patra intinzi crema alba,iar pe a patra intinzi tot crema alba,dar intr-un strat subtire.Deasupra,presari coca maruntita si cernuta,si ornamente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu