luni, 30 martie 2015
Tort din pandispan cu umplutura de mere
Ingrediente blat:
6 oua
o cana de zahar
o cana de lapte
o cana de ulei
o cana de faina
1/2 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la o lamaie
coaja de la o portocala
esenta de rom
Umplutura:
5 mere
1/2 cana zahar
unt
scortisoara
Glazura:
1 ciocolata
Mod preparare:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma tare
Galbenusurile se bat bine impreuna cu zaharul,adaugi zaharul vanilat,coaja de lamaie si portocala,esenta de rom apoi pui cana de lapte si amesteci bine,pui uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt si amesteci bine.
Adaugi albusurile in compozitia de galbenusuri si se amesteca usor cu lingura pana se incorporeaza bine albusurile.
Umplutura:
Se curata merele,se taie rondele,pui un pic de unt in tigaie,cand untul este topit adaugi merele si jumatate de cana de zahar,le lasi pe foc pana se inmoaie apoi le lasi sa se raceasca si pui scortisoara dupa gust.
Glazura:
Topesti ciocolata la bain-marie(pe baie de aburi)
Asamblare:
Se tapeteaza o tava de tort,se pune jumatate din compozitia de blat,umplutura de mere,apoi cealalta jumatate de blat si se introduce la cuptor timp de 20-30 min(pana trece testul cu scobitoarea)
Cand se raceste tortul ornati cu glazura din ciocolata
Tortul din imagine este facut doar din 2 oua si de aceea este asa mic,dar daca respectati reteta iese un tort frumos si foarte gustos.
Pofta buna
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu