Tarot

marți, 24 martie 2015

Profiterol


Retete Culinare - Profiterol

INGREDIENTE

  • 25-30 gogosi bignè.
Crema.
  • 400 ml lapte.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 galbenusuri.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 50 gr unt.
Decor:
  • Ciocolata amara.
  • Frisca.

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.
Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece  pentru cel putin o ora.
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu