joi, 26 martie 2015
Prajitura boccacio
Ingrediente:
Blat
5 oua
10 linguri zahar pudra
5 linguri apa
5 linguri faina
300 g nuca macinata
1/2 praf de copt
Crema
200 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
200 g mascarpone
1 cana cafea fiarta concentrata
200 g unt
Mod preparare:
Blat
Freci bine zaharul pudra cu galbenusurile.Adaugi 150 g nuca macinata,faina amestecat cu praful de copt si albusul batut spuma.Dai la cuptor pentru 40-45 de minute.
Crema
Zaharul pudra,zaharul vanilat si untul le freci spuma bine.Adaugi mascarponele si amesteci cu restul compozitiei.Insiropezi blatul cu cafeaua rece.Pui crema peste blat si deasupra presari restul de 150 g nuca macinata.
Eu am preferat sa pun nuca taiata,dar fiecare pune dupa preferinta(taiata,macinata sau zdrobita)
Pofta buna
Etichete:
cafea,
dulciuri,
mascarpone,
nuca,
prajituri
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu