Tarot

miercuri, 25 martie 2015

Galuste de orez prajite

 Galuste de orez prajite

Ingrediente
50 grame stafide,
2 linguri vin dulce,
750 ml lapte,
1/2 lingurita sare,
 250 grame orez (cu bobul rotund),
 1 portocala,
 2 oua,
 2 linguri unt,
 1 lamaie,
 70 grame zahar,
 50 grame migdale zdrobite,
 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit
 zahar farin pentru pudrat.

Mod de preparare Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 grame zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 grame de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170¡), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu