marți, 24 martie 2015
Piersici umplute cu migdale și amaretti, la cuptor, cu sos de vin
Ingrediente:
6 piersici, mari, coapte, dar cu pulpa fermă
1 lingură de migdale, fără pielițe,
50 g amaretti,
50 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust), 1 linguriță de scortisoara măcinată,
unt,
Muscat Ottonel dulce.
Mod de preparare:
Spălați bine piersicile, uscați-le, tăiați-le în jumătate, răsuciți ușor și eliminați sâmburii. Scobiți un pic jumătățile cu o linguriță, în așa fel încât să rămână niște „pereți” de aproximativ 1 cm.
Puneți miezul scobit în bolul robotului, adăugați migdalele, amaretti, cam jumătate din zahăr și scorțișoara. Mixați, adăugând puțin vin, dacă amestecul e prea uscat (dar aveți grijă, că nu vreți ca să vă iasă o compoziție prea fluidă).
Umpleți cu vârf jumătățile de piersici și așezați-le într-o tavă bine unsă cu unt. Stropiți-le generos cu vin, presărați restul de zahăr și puneți deasupra câte o feliuță de unt.
Coaceți piersicile (30-35 de minute) în cuptorul încălzit dinainte la 200ºC. Serviți-le călduțe, stropite cu sosul rămas în tavă (dacă-i prea mult, cât se răcoresc piersicile, puteți să-l mai fierbeți un pic, să scadă).
Variante de piersici umplute? Păi sigur c-ați putea folosi și alți biscuiți (fursecuri), nu doar amaretti, sigur că și migdalele ar putea fi, la o adică, înlocuite cu nuci (de-un paregzamplu) și firește că în loc de Muscat ați putea folosi o Tămâioasă, sau vreun alt vin dulce și aromat (cu condiția să fie bun, firește).
Și, dacă tot am ajuns la vin, firește că a venit și momentul să ne întrebăm ce bem la delicioasele noastre piersici umplute? Păi ca să fie mai simplu, dacă ați turnat peste ele Muscat, atunci Muscat (rece!) să fie și-n pahare.
Etichete:
amaretti,
dulciuri,
migdale,
piersici,
piersici umplute
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu