Tarot

vineri, 27 martie 2015

Tort amandina

11014785_387290051441777_1189432952_n
Ptr Blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
30 gr cacao
6 linguri faina
esenta de rom
1 praf de copt
Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se
mai bat putin.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom.
Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt.
Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se piarda din volum.
Se amesteca numai cat se incorporeaza faina.
Se toarna intr-o tava rotunda de 24 cm,se da la cuptor cam 25-30 minute si se face testul cu
scobitoarea inainte de a se scoate.
Nu deschide-ti cuptorul primele 10-15 minute ca sa nu se lase.
Se lasa sa se raceasca si se taie in trei.
Sirop:
– 400 ml. apa
– 100 g. zahar
– 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
– 1 sticluta esenta de rom
se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si
din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si
se lasa la racit.

Crema:
– 3 galbenusuri
– 100 g. zahar pudra
– 300 g. unt
– 3 linguri cacao

Glazura:
2 plicuri de glazura de la dr.oetker
se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva
zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema
spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si
fara ele.

Asamblare: se aseaza pe un platou prima parte de blat. Se insiropeaza bine cu siropul
rezultat apoi se adauga jumatate din crema. Se aseaza partea din mijloc de blat
deasupra cremei si se insiropeaza din nou.Se aseaza si ultima parte din blat,se insiropeaza si se adauga glazura peste tort si se orneaza dupa preferinta
Se glazureaza cu crema ramasa,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu