Tarot

duminică, 29 martie 2015

Amandine



Ingrediente mini amandine:
Blat:
– 12 oua
– 300 g. zahar
– 60 ml. apa
– 60 ml. ulei
– 40 g. cacao
– 16 linguri faina
– 3 plicuri de praf de copt
Sirop:
– 800 ml. apa
– 200 g. zahar
– 4 plicuri cappuccino  (2 de ciocolata si 2 de rom)
– 6 lingurite esenta de rom
Crema:
– 4 galbenusuri
– 200 g. zahar 
– 400 g. unt
– 4 linguri cacao

Glazura neagra:
400 g ciocolata
150 g unt
4-5 linguri apa
4-5 linguri ulei

Glazura alba:
100 g ciocolata alba
20-30 g unt
2 linguri apa
2 linguri ulei


Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P), cu un praf de sare
si de preferinta intr-un bol de
sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si
amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se
incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in
prealabil cernute, si praful de copt,. Amestecati usor intreaga compozitie.
Impartiti aluatul in doua parti egale.
Turnati prima parte intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de
copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati
temperatura cuptorului pana la 180 de grade.
Procedati la fel si cu cealalta parte a aluatului.
Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si
din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si
se lasa la racit.
Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Se mixeaza pana se dizolva
zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema
spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si
fara ele.
Glazura:se pune la baine marie ciocolata rupta bucatele,untul taiat bucatele mici,apa si uleiul.Se tine pe baie de aburi pana se topeste amestecand din cand in cand sa se amestece ingredientele.Se lasa sa se raceasca un pic.
Asamblare: se aseaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza bine cu siropul
rezultat apoi se adauga crema oprind cateva linguri pentru aveline. Se aseaza celalalt blat
deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se taie prajitura in bucati,se glazureaza cu glazura neagra,se fac avelinele deasupra si apoi se fac dungile din glazura de ciocolata alba
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu