Tarot

marți, 24 martie 2015

Tarta mascarpone cu afine


Imagini pentru tarta cu mascarpone si afine
  • Ingrediente

    Blat de ciocolata:
    -100 g fursecuri cu migdale (macinate)
    -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
    -100 g unt
    -3 oua
    -100 g zahar
    -4-5 liguri suc de portocale
     
    Compozitia de afine
    -450 g afine
    -80 g zahar pudra
     
    Crema
    -150 ml smantana
    -250 g mascarpone
    -50 g zahar
    -1 plic zahar vanilat
     
    Ornat
    -2 plicuri Tort Gelee rosu
    -4 linguri zahar
    -500 ml suc de afine
    -200 ml frisca (facultativ)
    In reteta originala este specificat doar un plic gelatina, 2 linguri zahar si 250 ml suc de afine; mie mi-a placut
    ca fructele sa fie bine acoperite de gelatina, asa ca am dublat cantitatile.

  • Mod de preparare

    Aceasta tarta se poate face si cu coacaze, asa cum specifica reteta originala, eu am facut-o cu afine pentru ca astea le aveam la indemana. Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos. Din lipsa pricomigdalelor am folosit biscuiti integrali, insa sfatul meu este sa folositi neaparat fursecurile cu migdale. Blatul va avea o alta consistenta.
    Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cm. Se topeste ciocolata in unt, in bain-marie. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute.
    Se scoate si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie, apoi se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu sucul de portocale.
    Se prepara compozitia de afine, adica amestecam fructele spalate si scurse cu zaharul pudra.
    Crema: se amesteca smantana cu mascarpone, zahar tos si zahar vanilat, apoi asezam pe blat dupa ce am pus in jurul acestuia inelul formei in care am copt.
    Deasupra se aseaza compozitia de fructe.
    Se prepara glazura de gelatina din praf Tort Gelee, zahar si suc de afine. Se da in fiert, apoi lasam putin sa se racoreasca si turnam peste fructe.
    Punem la frigider si lasam sa se intareasca.
    Se indeparteaza inelul din jurul tartei si se orneaza pe margini cu frisca batuta (cui ii place frisca).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu