luni, 30 martie 2015
Prajitura kinder pingui
Ingrediente pentru blat:
– 10 oua
– 200 gr de zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 5 linguri cu gris pt bebe (daca nu aveti, inlocuiti cu pesmet)
– 5 linguri cu varf de faina
– 5 linguri cacao
– 5 linguri miere
– 1 1/2 pachetel praf de copt
– un praf de sare
– 50 ml de lapte
– 270 ml de ulei
Separam ouale, apoi amestecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Obtinem o crema groasa, ca o alifie. Punem incetul cu incetul faina (cernuta impreuna cu praful de copt), cacaua si grisul. Mixam apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si la final mierea. Separat, batem albusurile spuma tare, impreuna cu sarea. Amestecam spuma de albusuri cu galbenusurile. Din aceasta compozitie coacem 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt. Cu cat tava va fi mai mare, cu atat foile ies mai subtiri si prajitura se apropie ca si aspect cu Kinder Pingui. Foile se coc 12-15 minute, in cuptorul incins (pana trec testul scobitorii) apoi se lasa la racit, fara a indeparta hartia de copt.
Ingrediente pentru crema:
– 500 ml frisca lichida
– 3 pachete de intaritor de frisca
– 3 linguri de lapte condensat
– 2 linguri de miere
– 2 plicuri de zahar vanilat
Batem frisca tare, punem si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia. Obtinem o crema tare, pe care o dam la rece pana cand se racesc complet foile.
Glazura 1 (se pune intre cele 2 straturi de crema)
– 120 gr de ciocolata
– 70 gr de unt
– o lingura de apa
– 2 linguri de ulei.
Le topim toate in bain marie si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Glazura 2 (se pune peste prajitura)
– 220 gr de ciocolata
– 100 gr de unt
– 3 linguri de ulei
– 3 linguri de apa
– o lingura de zahar pudra
Le topim in bain marie si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Mode de asamblare:
Peste prima foaie punem 1/2 din cantitatea de crema si o nivelam cat de bine putem cu o spatula sau cu un cutit umed. Peste crema turnam glazura 1, la temperatura camerei, nivelam bine si dam cateva minute la congelator sau la frigider, pana cand glazura se intareste. Punem apoi al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Presam bine si indepartam hartia de copt. Peste prajitura turnam glazura 2 si nivelam foarte bine. Dam prajitura cateva ore la frigider.
Etichete:
cacao,
ciocolata,
frisca,
gris,
lapte condensat,
miere,
oua,
prajitura kinder pingui,
prajituri,
unt
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu