Tarot

marți, 24 martie 2015

Rulada de pandispan cu ananas si cocos

Rulada de pandispan cu ananas si cocos
  • Ingrediente

    Aluat de pandispan:
    4 oua
    100 gr zahar
    1 plic zahar vanilinat
    100 gr faina
    25 gr amidon
    60 gr fulgi de cocos
     
    Crema si ornat:
    1 conserva rondele de ananas (340 gr)
    400 ml frisca
    1 plic intaritor de frisca
    100 gr fulgi de cocos
    cirese confiate
     
  • Mod de preparare

    Cuptorul se incinge la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se bat galbenusurile cu 4 linguri apa rece, zahar tos si zaharul vanilinat.Se bat albusurile si 1/3 din cantitate se adauga la compozitia de oua. Se adauga faina amestecata cu amidon si 1/2 din cantitatea de fulgi de cocos. Se adauga restul de albus si se inglobeaza.
    Compozitia se repartizeaza in tava , se coace 10 min.
    Se scoate si se aseaza pe un prosop de bucatarie presarat cu fulgi de cocos. Se desprinde hartia de copt si se ruleaza pandispanul in prosop. (Al meu blat s-a ars putin pe margini, deoarece nu l-am intins uniform).
    Pentru prepararea umpluturii se lasa sa se scurga ananasul si se taie bucati. Se bate frisca impruna cu intaritorul. Se lasa putina frisca deoparte pentru decorat, iar in restul se inglobeaza 50 gr fulgi de cocos si cuburile de ananas.
    Se unge foaia cu umplutura de cocos , se ruleaza, si se da la rece 60 de min.
    Apoi se pudreaza cu restul de fulgi de cocos. Se spriteaza frisca. Se orneaza cu bucatele de ananas, cirese confiate (eu nu am avut) si fulgi de cocos .
    Mi-a placut pentru ca nu este exagerat de dulce si mai ales pentru aroma de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu