Tarot

duminică, 29 martie 2015

Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate

Retete Culinare - Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 cana mare zahar
  • 1 cana mare faina
  • esente
  • Pentru 500 g crema:
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 25 g faina
  • 330 ml lapte
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • Fructe (eu am folosit piersici si caise)

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate:

Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se tine bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se adauga peste albusuri. Se pun esentele, apoi treptat se adauga faina amestecand cu grija de jos in sus . Se da la cuptorul preincalzit 30-35 minute la 180-200 grade celsius.(depinde de cuptor)
Crema:
Intr un vas se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza pana obtineti o compozitie omogena. Se incorporeaza faina cernuta amestecand continuu. Se pune laptele la fiert cu vanilia, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara amestecand continuu. Se mai da pe foc mic amestecand cu o lingura de lemn pana se intareste putin.
Fructele caramelizate:
Se pune pe foc mic zahar la topit, pana ajunge caramel (amestecand mereu) ,se pun fructele lasandu-le 2 minute pentru a se inmuia.
Se insiropeaza blatul cu sirop de zahar ars, se pune un strat de crema,blat ,crema ,blat si fructele caramelizate deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu