INGREDIENTE
- 2 cani faina
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura nesquik
- 1/2 cana lapte
- 1/2 cana ulei
- 1/2 lingurita praf de copt
- 240 g mierz de nuca taiat grosier
- 9 linguri faina
- 9 linguri zahar brun(eu am folosit zahar tos)
- 150 g unt topit
- 3 linguri esenta de rom
- 2 lingurite scortisoara
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crusta crocanta de nuci:
Crusta:
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).
Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).
Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).
Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).
Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu