Tarot

joi, 26 martie 2015

Prajitura cu crusta crocanta de nuci


Retete Culinare - Prajitura cu crusta crocanta de nuci

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura nesquik
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crusta:
  • 240 g mierz de nuca taiat grosier
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar brun(eu am folosit zahar tos)
  • 150 g unt topit
  • 3 linguri esenta de rom
  • 2 lingurite scortisoara

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crusta crocanta de nuci:

Crusta:
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).
Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).
Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu