vineri, 27 martie 2015
Pandispan cu crema de cacao
Ingrediente blat:
5 oua
5 linguri
1 cana si jumatate de zahar
1 cana si jumatate de faina
10 linguri de apa fierbinte
1 praf de copt
zahar vanilat,esente si alte arome
Crema de cacao
2 oua
200 g zahar
200 g unt
50 g cacao
Mod de preparare :
Mai intai pregatim crema:
Se bat ouale cu zaharul,se adauga untul si cacaoa.Toate se fierb pe baie de aburi amestecand incontinuu pana se ingroasa.Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Pregatim blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma,cu un praf de sare.Se adauga o cana de zahar(puteti folosi si zahar pudra) si 5 linguri de apa fierbinte.Galbenusurile sa bat cu uleiul,dupa care se pune restul de zahar cu 5 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun peste albusurile batute spuma si se amesteca cu lingura usor,ca la orice pandispan,de jos in sus.
Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam iar usor de jos in sus.
Pregatim tava de chec cu foaie de copt.
Punem in tava jumatate din compozitia de pandispan,apoi punem crema cu lingura dupa preferinta(pe mijloc sau cum am facut eu),punem si restul de aluat peste crema si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Sfat:Nu deschideti cuptroul mai devreme de 20 de minute ca altfel se va lasa.
Eu am avut o tava de chec mai mare,cam cat o tava si jumatate...asa ca daca puneti in tava normala de chec va iesi mult mai inalt.
Pofta buna!
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu