joi, 26 martie 2015
Tort cu crema de zahar ars
Pentru crema de zahar ars:
– 7-8 oua (in functie de cat sunt de mari)
– o cana de zahar + 150 gr de zahar
– 300-400 ml de lapte
– un plic de zahar vanilat
In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut.
Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim si neaparat folosind o plita sub cratita. Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas… nu va doriti asta, credeti-ma :D
Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Intre timp, se prepara pandispanul.
Pentru pandispan:
– 3 oua
– 125 gr de zahar
– 100 gr de faina
– o lingurita de coaja de lamaie rasa
– un plic de zahar vanilat
– o lingura de zeama de lamaie
Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu
zaharul vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca
bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma
impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare (sare da luciu sumei iar albusurile tinute in
frigider se bat mai bine decat cele tinute la temperatura camerei). Apoi se omogenizeaza
albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet,
de jos in sus. Nu folositi mixerul, pentru ca pandispanul nu va mai fi la fel de pufos.
Cand crema de zahar ars este aproape gata, adica au trecut cele 20 de min de stat la cuptor la
foc mic, turnam peste ea alatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata,
tot la foc mic, in jur de 20 de min.
si este gata, se testeaza cu scobitoare si se lasa 10-15 min la racit, apoi se rastoarna pe un
platou. A fost foarte buna, bebe a mancat 2 portii. BEBE, nu eu, da??
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu