Tarot

joi, 26 martie 2015

Prajitura Fanta



Retete Culinare - Prajitura cu suc Fanta

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt

  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc Fanta:

    Pentru blat : 
    Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor aproximativ 25-30; facem testul cu scobitoarea. 
    Lasam blatul sa se raceasca .
    Pentru crema : 
    Mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit aduagma esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .
    Pentru glazura :
    Facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.
    Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.
    Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu