marți, 31 martie 2015
Cozonac cu nuca,
Ingrediente aluat:
1kg făina
8 gălbenușuri
250 g zahar
60 g drojdie
8g sare
20g răzătură de lămâie
420ml lapte
200g unt
Ingrediente umplutura:
200g nuci măcinate
100g stafide
20g cacao
100g rahat asortat
100g zahar,
vanilie
3 albușuri.
Maia:
60g drojdie se dizolvă în 100ml lapte, se adăugă 10g zahar şi 30g făina, se lasă să crească 10-15 min
Aluat:
maiaua se amestecă cu făina, praful de sare , restul de lapte, gălbenușurile, răzătura de lămâie, după încorporare, când aluatul este format se adăugă treptat untul topit, până la încorporare, timp în care aluatul trebuie să formeze băşici. După frământare se lasă la dospit, până când aluatul îşi dublează volumul, aproximativ 90 minute. Din cantitatea de aluat au rezultat 4 bucăţi de 495g.
Umplutura:
albușurile bătute spumă se amestecă cu 20g cacao, nucile măcinate şi zahărul. Peste fiecare bucată întinsă de aluat se întinde umplutura. Pe umplutură se adăugă stafidele şi rahatul tăiat pătrăţele.
Bucăţile de aluat întinse se rulează şi se aşează în tava unsă în prealabil cu unt.
Se lasă cozonacul la dospit 90 minute, înainte de introducerea în cuptor se spoiește cu ou.
Se lasă la cuptor 35 de minute la o temperatura de 180 grade Celsius.
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- Retete --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-1476537781581967" data-ad-slot="2203434134" data-ad-format="auto"></ins> <script>
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu