marți, 24 martie 2015
Pricomigdale tiramisu
Ingrediente:
Pentru pricomigdale aveți nevoie de
200 g migdale, râșnite cât mai fin, 300 g zahăr pudră, 100 g zahăr tos, 5 albușuri, 2 lingurițe de cafea preparată, foarte concentrată,
pentru crema tiramisu mai adăugați
180 g mascarpone, 45 g zahăr tos, 2 ouă, 1 linguriță de amaretto (sau câteva picături de esență de migdale),
plus niște cacao, pentru presărat deasupra.
Mod de preparare:
Bateți spumă tare albușurile, apoi adăugați treptat zahărul tos (bătând în continuare). Amestecați migdalele cu zahărul pudră cernut, apoi cu albușurile și cafeaua. Omogenizați până când obțineți un amestec neted și lucios.
Tapetați o tavă cu pergament (hârtie de copt) și puneți cu un poș (sau cu lingurița) grămăjoare mici, egale. Lăsați-le să se usuce 30 de minute (timp în care încingeți cuptorul la 150ºC) și apoi coaceți pricomigdalele aproximativ 10 minute. Lăsați-le să se răcească, apoi scoateți-le de pe hârtie.
În paralel faceți crema: separați albușurile de gălbenușuri și frecați-le pe acestea din urmă cu zahărul (până când compoziția se albește și devine spumoasă), apoi cu mascarponele și cu amaretto-ul. Bateți spumă și albușurile, apoi incorporați-le delicat în compoziție.
Puneți cremă pe jumătate din pricomigdale, lipiți cealaltă jumătate, și pudrați prăjiturelele obținute cu cacao.
Și să nu uit o precizare, că tot am văzut un film aseară și mi-am adus aminte: în limba franceză (și la fel în engleză) macarons înseamnă pricomigdale, în timp ce macaroanelor li se spune macaronis. Drept pentru care, distinși traducători, ceea ce ați citit până acum a fost o rețetă de pricomigdale tiramisu, nicidecum vreun desert cu macaroane, da?
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu