Gogosi cu miere
Ingrediente Gogosi cu miere
600 gr faina, 3 linguri pline cu miere, 1 cub drojdie
proaspata,1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf sare, 150 ml apa
calduta.
Mod de preparare Gogosi cu miere
- Intr-un vas amestecam : mierea, apa calduta, drojdia
proaspata si maruntita, praful de sare si coaja de lamaie . Adaugam
treptat faina si amestecam pana se incorporeaza.
- Lasam aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul, cam 35-45 min.
- Aluatul crescut se intinde intr- o foaie de cca 1 cm grosime.
- Taiem gogosile cu o forma rotunda sau pahar (diametru
6-7 cm) si le lasam sa creasca cca 30 de min, apoi le prajim pe ambele
parti in ulei incins.
- Puteti resara deasupra nuca macinata(dupa preferinta fiecaruia)
- Le scoatem pe un servet absorbant pentru a indeparta surplusul de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu