sâmbătă, 28 martie 2015
Placinta cu branza de vaci si foi de casa
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
2 linguri ulei sau untura
1 praf de sare
ulei
unt sau untura pentru uns foile
apa calduta
1-2 linguri otet
Puntru umplutura:
500 g branza de vaci
150 g zahar
100 g stafide
3 oua
coaja de lamaie
zahar vanilat
zahar pudra
ulei
Mod de preparare:
Intr-un vas faci o movilita de faina,iar la mijloc o adancitura,in care pui grasimea si apa calda,in care ai dizolvat mai intai sarea.Adaugi apa,atat cat sa iasa un aluat tare.Framanti bine aluatul pe o planseta 30 de minute,adaugi apoi o lingura de otet si framanti pana la omogenizare.Pui aluatul intr-o cratita incalzita si il lasi o ora.Imparti aluatul in 8 bucati egale.Fiecare bucata o ungi cu putin ulei,le framanti si le lasi deoparte cam 30 de minute.Dupa aceea iei fiecare coca,o intinzi cu sucitorul bine,apoi si cu mana,pana obtii o foaie de placinta subtire,pe care presari faina si o lasi sase usuce putin,nu inainte sa tai marginile mai groase.Din aceste foi poti prepara orice fel de placinte,cu diferite umpluturi.
Pentru umplutura:
Amesteci branza cu restul ingredientelor.Pui o foaie intr-o tava,o ungi cu ulei,torni din umplutura si acoperi cu o alta foaie.Faci asa pana termini foile.Dai placinta la cuptor pentru 40 de minute(fara sa deschizi usa cuptorului),dar inainte tai placinta in patrate,astfel ca dupa ce s-a copt poti scoate usor bucatile.Lasi la cuptor 40 de minute.Dupa ce este gata,presari zahar pudra peste bucatile de placinta.
Pofta buna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu