marți, 24 martie 2015
Pască cu smântână
Ingrediente:
4-500 g aluat de cozonac (depinde, firește, de dimensiunile tăvii) unt pentru uns forma
iar pentru umplutură
700 g smântână, 2 linguri de făină, 3 ouă întregi, plus 2 gălbenușuri, 200 g zahăr (mai mult sau mai puțin, e și chestie de gust aici), 1 vârf de cuțit de sare, 75 g stafide (și dac-or fi ceva mai multe, nu cred să se supere cineva),
arome după gust: vanilie, coajă rasă de lămâie etc. 1 păhărel de rom (facultativ).
Mod de preparare:
Mai întâi munca preliminară: separați albușurile de gălbenușuri și puneți stafidele la înmuiat, de preferință în rom (dacă nu, în apă călduță).
Frecați gălbenușurile cu zahărul și sarea, până când compoziția se albește și devine cremoasă. Adăugați făina, smântâna, aromele, amestecând în continuare, că să fie compoziția cât mai omogenă. La sfârșit adăugați albușurile bătute spumă, incorporându-le și pe ele, cu mișcări delicate de jos în sus.
Întindeți aluatul foaie, potriviți-l în tava unsă, iar ce vă rămâne păstrați pentru decor (un șnuruleț împletit de jur-împrejur, eventual și o cruce la mijloc, în fine, dumneavoastră știți mai bine).
Turnați cu grijă compoziția peste aluat (să aibă și-un pic de loc, că se umflă puțin), presărați stafidele, bine scurse, și băgați tava în cuptorul încins la foc potrivit, unde trebuie să stea cam 1/2 oră (sau până se rumenește frumos).
Etichete:
pasca cu smantana,
retete de pasti,
stafide
Locația:
București, România
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu